Advertentie

Amazon-baas stopt miljoenen in blog

Henry Blodget, hoofdredacteur van Business Insider ©IMAGEGLOBE

Jeff Bezos, de topman van de webretailer Amazon, stopt enkele miljoenen dollars in Business Insider, een populaire blog over de financiële markten en technologie.

Hoeveel Bezos precies investeert in Business Insider is niet duidelijk. De blog haalt in totaal 5 miljoen dollar op, maar ook de al bestaande aandeelhouders doen mee. 

Volgens CEO en hoofdredacteur Henry Blodget (foto) zal het geld gebruikt worden om te blijven investeren in de redactionele inhoud, sales en marketing, abonnementenwerving en evenementen. De investering van Bezos komt er na een etentje tussen Blodget en de Amazon-topman. 

'Ons doel is eenvoudig: de beste digitale businessuitgave worden. We zijn goed op weg en dankzij deze investering zullen we er geraken', stelt Blodget. 

Business Insider, opgericht in 2009, stelt een 50-tal mensen tewerk. De koepelsite haalt maandelijks ruim 5 miljoen unieke bezoekers. Hoofdredacteur Blodget is een veelbesproken man. Blodget was aandelenanalist bij CIBC Oppenheimer en Merrill Lynch tijdens de dotcom-zeepbel. Hij raakte in opspraak nadat er mails waren uitgelekt waarin hij een mening gaf over aandelen terwijl hij er publiekelijk een heel ander standpunt over die bedrijven op nahield. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud