Arendsoog neemt Exqi-zenders over

Exqi was een project van Gabriël Fehervari, de topman van Alfacam.

Het productiehuis Arendsoog zal vanaf 24 oktober televisie maken op de noodlijdendeExqi-zenders. Die krijgen vanaf dan ook een nieuwe naam: Sport10 en Cultuur7. Dat schrijft De Morgen vrijdag.

De eerste zender focust op kleinere sporten, de cultuurzender zal zich vooral op concerten en optredens toeleggen. De nieuwe zenders betekenen een doorstart voor het Exqi-project van Gabriel Fehervari. In dat project leek niet veel toekomst meer te zitten: geen personeel meer en ook wat programma's betreft stond de zender al een tijdje op het minimum.

Van de zender die ooit vtm en Eén het vuur aan de schenen zou leggen, bleven alleen nog Exqi Sport en Exqi Cultuur over, twee digitale zenders die op de koop toe een zelfde kanaal moesten delen. Van maandag tot en met woensdag zag je er cultuur, de rest van de week was er sport.

Toch zag tv-maker Jan Smekens nog brood in het project. Met Arendsoog kende hij de voorbije jaren een snelle groei, onder meer met de opening van kantoren in New York en Washington. Arendsoog is gespecialiseerd in smart value-productie: met minder middelen en met de juiste technologie en mensen slagen ze er in evenementen goedkoper te produceren.

Toen het laatste personeelslid van Exqi onlangs opstapte, ging Smekens praten met Fehervari. De zender kopen was geen optie, maar Smekens wilde het signaal wel huren. Uiteindelijk tekenden Fehervari en Arendsoog een exploitatieovereenkomst voor drie jaar, wat betekent dat Arendsoog zal bepalen wat er op de kanalen uitgezonden wordt.

Ondertussen heeft Fehervari als eigenaar van het signaal ook al een overeenkomst met Telenet, waardoor het sport- en cultuuraanbod vanaf 24 oktober opnieuw elk op een apart kanaal te zien zijn. Fehervari onderhandelt nog met Belgacom om daar hetzelfde te realiseren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content