'De Huisarts' gaat op in 'Artsenkrant'

Het vakblad 'De Huisarts' zou worden opgedoekt.

De uitgeversbedrijven Roularta en UBM brengen hun medische publicaties onder in een 50/50 joint venture. De Roularta-publicatie 'De Huisarts' wordt over enkele maanden opgedoekt.

De weekbladen 'De Huisarts' en de 'Artsenkrant' zijn twee van de grootste vakbladen die zich richten tot huisartsen in ons land. De sector van de medische bladen staat al enkele jaren onder druk door dalende reclame-inkomsten. Roularta was daarom op zoek gegaan naar een partner of overnemer voor Roularta Medica, zijn dochterbedrijf dat medische bladen uitgeeft. Die partner wordt uiteindelijk het op de beurs van Londen genoteerde mediaconcern UBM.

Beide bedrijven brengen hun medische uitgeverijen, Roularta Medica en UBM Medica, onder in een gezamenlijke onderneming, in een 50/50-verdeling.

Als gevolg van de fusie zouden ook de redacties van 'De Huisarts' en de 'Artsenkrant' worden samengevoegd. 'De Huisarts' zal als aparte titel verdwijnen. Er is sprake van het verlies van een vijftiental banen, waarvan negen bij Roularta Medica. Een van de getroffenen is Filip Ceulemans, hoofdredacteur van De Huisarts. 'De Huisarts' heeft een oplage van ongeveer 20.000 exemplaren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n