Advertentie

Digitale krant De Tijd voortaan op alle toestellen

De Tijd en zijn zusterkrant L'Echo zijn voortaan in digitale vorm beschikbaar op elke tabletcomputer. Zo kunnen niet alleen abonnees met een iPad maar ook bezitters van een Android- of Blackberry-tablet hun krant raadplegen. Ook voor smartphones is er er een nieuwe mobiele site.

De Tijd en L'Echo zijn al een klein jaar te lezen via de iTunes Store van Apple. Wie zich een iPad in huis haalde, kan de kranten in beeld- en tekstvorm raadplegen via een zogenaamde 'app' (applicatie) die op het toestel geïnstalleerd wordt. Apps voor de iPad zijn echter niet zomaar compatibel met toestellen die draaien op Android of de Blackberry-software van de Canadese fabrikant RIM.

Universeel

Mediafin, de uitgever van beide titels, koos er daarom voor een universele applicatie te ontwikkelen. Die moet niet langer gedownload worden, maar draait volledig in de webbrowser. Daardoor staat de app ook open voor alle toestellen, van welke fabrikant of met welk besturingssysteem dan ook. Uiteraard werkt die zogenaamde webapp ook in Safari, de webbrowser die op de iPad geïnstalleerd staat.

'Deze webgebaseerde applicaties laten ons toe de vorm waarin onze media digitaal worden geconsumeerd verder te laten evolueren, en dus te laten inspelen op de wijzigende behoeften van onze digitale lezers, zonder telkens meervoudige IT-ontwikkeling te moeten doen voor verschillende platformen', zegt Dieter Haerens, operationeel directeur van Mediafin.

Geen meerkosten

De applicatie steunt op de nieuwe standaard HTML5, die websites een stuk dynamischer maakt. Zo kan de digitale krant - net zoals dat op de iPad al het geval is - doorbladerd worden door de pagina's met een vingerbeweging om te slaan. Digitale abonnees op De Tijd kunnen zonder meerkosten dagelijks hun krant downloaden, die vervolgens - in tekstvorm - ook zonder actieve internetverbinding kan worden geraadpleegd.

Ook op smartphone

Tegelijkertijd werd ook de mobiele site voor smartphones in een nieuw jasje gestoken. Daar kunnen gebruikers terecht om in de loop van de dag het nieuws van de financiële markten op te volgen, hun portefeuille te raadplegen of de video-updates van de redactie te bekijken.

Praktisch

Wie de digitale krant wil lezen, surft naar krant.tijd.be of journal.lecho.be op zijn tablet. Wie het online nieuws tijdens de dag wil volgen op zijn smartphone, surft naar m.tijd.be of m.lecho.be.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud