Failliet Alfacam mag Giro filmen

Renners beklimmer de Col delle Finestre tijdens de Giro d'Italia. ©Photo News

Alfacam mag dan officieel failliet zijn verklaard, het bedrijf slaagt er nog wel in prestigieuze opdrachten vast te houden. Zo kreeg Alfacam vrijdag bevestiging dat het de ronde van Italië in beeld mag brengen.

Alfacam werd vorige week vrijdag failliet verklaard, nadat de zoektocht naar een financiële witte ridder op niets uitdraaide. Het bedrijf zeulde een enorme schuldenberg mee, een berg die niet meer te dragen viel zonder de steun van de banken. toen die hun steun opzegden, was het einde verhaal.

Bij het faillissement werden drie curatoren aangesteld die zich over het dossier moeten buigen. Prioriteit nummer één bij die opdracht is om het bedrijf zoveel mogelijk draaiende te houden tijdens het faillissement. Dat is van belang voor de schuldeisers, omdat een onderneming 'in going concern' meer zal opbrengen bij een verkoop. Maar ook voor de werknemers is het goed blijven functioneren van Alfacam belangrijk. Als lopende opdrachten naar behoren worden uitgevoerd, zetten de werknemers eigenlijk zowel de activiteiten als zichzelf mooi in de etalage voor geïnteresseerde partijen. De banken maakten maandag alvast wat geld vrij om het uitvoeren van opdrachten te kunnen financieren.

Dikke vis

Bij die opdrachten zit nog een dikke vis. Alfacam kreeg gisteren na lang onderhandelen de bevestiging dat het de veelbekeken wielerkoers Giro d'Italia in beeld mag brengen met zijn draadloze technologie. Dat contract werd binnengehaald toen Alfacam nog een investeerder trachtte te vinden, maar werd door het faillissement weer onzeker.

We kunnen hiermee de sterkte tonen van onze draadloze technologie.
Sven Marinus,
CEO Alfacam

Dat het bedrijf die belangrijke klant in de huidige omstandigheden wist te overtuigen, is een flinke opsteker, zegt CEO Sven Marinus. ‘We kunnen hiermee de sterkte tonen van onze draadloze technologie in één van de drie grote rondes.’

Ook financieel is de Giro een opsteker. Hoeveel het contract precies waard is, wil Marinus niet kwijt Maar de CEO geeft wel aan dat dit contract in de grootteorde zit van bijvoorbeeld een Europees kampioenschap voetbal.

Helicopters

De Giro wordt van 4 tot 26 mei gereden van Napels tot Brescia. Alfacam zal een twintigtal werknemers inzetten, plus de nodige camera’s om verschillende helicopters en motorfietsen uit te rusten. Er wordt ook een kleine OB-wagen ingezet om het signaal door te sturen.

Ondertussen zijn de curatoren en het bedrijf druk bezig ook voor andere contracten de bevestiging binnen te halen. Zo ziet het er goed uit voor de Confederations Cup, een internationaal voetbaltoernooi.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content