Advertentie

Ziggo sloeg bod van Liberty Global af

©Bloomberg

De Nederlandse kabelgroep Ziggo heeft een overnamebod van het Amerikaanse mediaconcern Liberty Global afgeslagen. Dat maakt Ziggo woensdag bekend nadat de koers fors steeg door overnamegeruchten. Ook Telenet, waar Liberty Global hoofdaandeelhouder is, stijgt door speculatie op een nieuw bod.

Het aandeel Ziggo schoot woensdagmiddag op het Damrak fors de hoogte in. De koersexplosie werd in de voormiddag op gang gebracht door het Duitse blad Manager Magazin, dat recent ook al scoops had over Vodafone en Kabel Deutschland. Volgens het blad is het Amerikaanse Liberty Global van plan zijn huidige belang van 28,5 procent op te voeren naar 100 procent. Liberty Global zou volgens het blad 'zoveel mogelijk in aandelen en zo weinig mogelijk in cash' willen betalen.

In een persbericht laat Ziggo woensdagmiddag weten dat het effectief een 'voorlopig voorstel over een potentieel overnamebod' van zijn grootaandeelhouder Liberty Global heeft afgeslagen. Het voorstel zou 'inadequaat' geweest zijn. Ziggo zegt erbij dat het onzeker is of er nog een herziene bieding komt van het Amerikaanse Liberty Global.

Liberty, dat onlangs een mislukt overnamebod op Telenet lanceerde, zou met de overname van Ziggo een slagkrachtig Belgisch-Nederlands kabelnetwerk willen creëren. Manager Magazin, dat zich beroept op ingewijden, neemt zelfs het woord 'versmelting' in de mond. Zo'n scenario circuleert al langer en houdt meer dan waarschijnlijk in dat Liberty een nieuwe poging zal lanceren om Telenet volledig in te lijven. Het concern van mediamagnaat John Malone is in Nederland ook actief via UPC.

Bizar is wel dat Mike Fries, de topman van Liberty Global, vorige week nog stelde dat Liberty tevreden is met het belang van 28,5 procent dat het vandaag heeft in Ziggo. 'Zoals we zegden is ons belang in Ziggo strategisch. That's it, niets aan toe te voegen', klonk het vorige week.

Een woordvoerder van Liberty Global wilde tegenover Manager Magazine geen commentaar geven 'op speculaties'. Ziggo schiet op het Damrak tot 8 procent hoger. Telenet reageerde in Brussel aanvankelijk niet, maar intussen koerst het aandeel 3,6 procent hoger. Een bod op Ziggo doet ook speculatie ontstaan dat Liberty terug op Telenet zal bieden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud