Advertentie

Netflix onttroont HBO

House of Cards, de successerie van Netflix ©rv

Netflix strikte vorig kwartaal 1,3 miljoen klanten en telt op de Amerikaanse thuismarkt nu 31,1 miljoen klanten. De 16 jaar oude online filmverhuurder telt nu voor het eerst meer abonnees dan de 41 jaar oude kabelzender HBO.

Netflix verviervoudigde over het derde kwartaal de nettowinst tot 31,8 miljoen dollar of 52 cent per aandeel. De omzet ging 22 procent hoger naar 1,11 miljard dollar, iets beter dan analisten verwachtten.

Deze zomer strikte de specialist in online filmverhuur op de Amerikaanse thuismarkt 1,3 miljoen nieuwe klanten. Netlfix telt er nu 31,1 miljoen abonnees, meer dan de 28,7 miljoen voor de 'klassieke' kabelzender HBO. 

CEO Reed Hastings gaat de concurrentiestrijd met Amazon aan door meer en meer eigen producties aan te bieden. Bekendste voorbeeld is 'House of Cards'. Die door David Fincher geregisseerde serie met steracteur Kevin Spacey als meesterintrigant op Capitol Hill oogst lovende kritieken.

Netflix groeit bovendien ook sterk in het buitenland. Daar kwamen er 1,4 miljoen abonnees bij, wat het totaal op 9,2 miljoen brengt. De Amerikanen streken onlangs in Nederland neer, in Vlaanderen lanceerde Telenet met 'Rex & Rio' preventief een gelijkaardig streamingaanbod.

Vooruitlopend op de sterke cijfers hadden beleggers de beurskoers van Netflix al naar een record gestuurd. Op een jaar tijd is de beurswaarde verzevenvoudigd.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud