Telefonie wordt extra speerpunt Telenet

Telenet-CEO Duco Sickinghe (foto: Belga)

De metronoom van Telenet blijft op tempo. De omzet en winst in het tweede kwartaal stegen volledig volgens de verwachting. De aangekondigde mobiele tariefplannen moeten de groei bestendigen.

De omzet van Telenet over het tweede kwartaal klokte af op 363 miljoen euro, een stijging met 7 procent. Geen verrassing want analisten hadden op 363,8 miljoen euro gerekend.

Telenet-beleggers kennen intussen de groeimotoren van de groep: analoge tv-kijkers schakelen over naar digitale tv (de eerste zes maanden +17% digitale abonnees tot 1,47 miljoen), breedbandinternet blijft een gestage maar wat langzamere groei kennen (+ 13.000 klanten op een kwartaal) en de Telenet-klanten nemen steeds meer diensten af.

Het zogenaamde triple play-aanbod (digitale tv, internet en vaste telefonie) kan nu 38 procent van de klanten bekoren. De gemiddelde opbrenst per klant per maand (ARPU) stijgt van 41 euro vorig jaar naar 45,1 euro

Het aantal analoge tv-klanten dat Telenet verliet piekt op 29.000. Maar gezien de reductie van het analoge aanbod dit voorjaar, is dat eigenlijk nog een succes te noemen. 'We zijn best trots op dit cijfer. We hebben niet exceptioneel veel klanten verloren en ons digitale product is mooi blijven doorgroeien', zei CEO Duco Sickinghe op de persconferentie. 

King - Kong

Nieuw is het succes van het telefonie-aanbod. Op drie maanden tijd kwamen er 18.000 klanten over van de concurrentie. En het mobiele aanbod zit na een dip vorig jaar opnieuw in de lift. De voorbije drie maanden alleen kwamen er ruim 17.000 klanten bij. Telenet wil zijn gsm-aanbod als een extra omzettrekker gebruiken en vernieuwt zijn tariefplannen. Met twee abonnementsformules 'King' en 'Kong' moet eenvoud het halen op de jungle aan tarieven op de markt. 

De ebitda (bedrijfswinst voor afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg tot 194 miljoen euro in het tweede kwartaal (+8%), waarmee de kabelaar het wat beter deed dan de verwachtingen. De ebitda-marge komt zo op een wel heel sterke 53,6 procent

Het nettoresultaat is met 25 miljoen euro (-57%) veel minder indrukwekkend. Maar de daling komt door de rentederivaten die Telenet inkocht. Nu de rentecurve laag is, worden die producten minder waard en moet Telenet een puur boekhoudkundige minwaarde boeken. 

De prognose voor het volledig jaar wordt ongemoeid gelaten. Telenet rekent dus nog steeds op een stijging van de omzet en de ebitda met 5 à 6 procent. 

Lees morgen in De Tijd het interview met Telenet-CEO Duco Sickinghe 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud