VRT overweegt extraatje voor het personeel

De openbare omroep wil zijn werknemers belonen voor hun inspanningen om te bezuinigen. Alles samen zou het de VRT maximaal 1,7 miljoen euro kosten, schrijft De Standaard.

Verschillende bronnen bevestigen dat de VRT zijn werknemers een "variabele verloning" wil toekennen. Het voorstel werd vorige week maandag besproken op de raad van bestuur. Het remuneratiecomité stelde daar voor om alle VRT-werknemers een eenmalig cadeautje te geven van 1 procent van hun brutojaarloon van 2011. Op management- en directieniveau zou dat kunnen oplopen tot 6 pct. Alles samen zou het de VRT "maximaal" 1,7 miljoen euro kosten.

Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur en van het remuneratiecomité, bevestigt dat er "nagedacht wordt over dergelijke scenario's". Hij ontkent niet dat er een raming van 1,7 miljoen euro circuleert. "Maar dat is het absolute maximum. En dat voor 2.338 medewerkers.

war for talent

Exuberant zijn de extra's gemiddeld gezien niet. In de "war for talent" die volop woedt in televisieland, gaat het zelfs om een habbekrats.

De VRT-directie sloot zich woensdag bij de uitspraken van Luc Van den Brande aan. De vakbonden reageerden verbaasd, maar weigerden verder commentaar. Zij vroegen onlangs een verhoging van 1 procent voor de laagste loonschalen op de VRT, maar kregen toen nul op het rekest omdat er geen geld was. Donderdag zitten ze samen voor sociaal overleg.

Ook minister van Media Ingrid Lieten wil niet reageren zolang er niets definitief beslist is. De raad van bestuur stuurde het voorstel maandag terug naar het remuneratiecomité.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect