Yahoo! heeft trek in YouTube-uitdager Dailymotion

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo! zou met de Franse telecomgroep France Telecom onderhandelen over de aankoop van een belang van 75 procent in Dailymotion, het tweede online videoplatform ter wereld.

Het nieuws staat in de Wall Street Journal, maar het werd nog nergens bevestigd. Het bericht komt amper twee maanden nadat France Telecom zijn belang in de videosite had opgetrokken van 49 naar 100 procent.

Toch is een verkoop aan Yahoo! plausibel, zeggen waarnemers. DailyMotion werd in 2005 opgericht in Frankrijk en is altijd een beetje een Frans verhaal gebleven. Topman Cedric Tournay verklaarde al eerder dat hij op zoek wilde gaan naar een sterke Amerikaanse partner, om via de VS ook elders in de wereld meer schaal te krijgen. Die schaal is dringend nodig als DailyMotion nog een uitdager wil blijven voor YouTube, de videogigant die in handen is van Google.

Ook voor Yahoo! kan een overname interessant zijn om zijn aanbod van online diensten, en de bijbehorende reclame-inkomsten, verder uit te breiden. De Wall Street Journal gewaagt van een transactie van rond de 300 miljoen dollar. Het zou meteen de eerste grote overname zijn voor Marissa Mayer, die vorige zomer topvrouw werd van Yahoo!.

Dailymotion is na YouTube het grootste platform voor het publiceren en delen van video-opnames. Het trekt meer dan 12 miljoen unieke bezoekers per maand, goed voor 2,5 miljard views, volgens cijfers van ComScore. Het bedrijf geeft zelf geen financiële cijfers vrij, maar zegt dat het sinds 2010 winstgevend is en vorig jaar een winstgroei heeft geboekt van 55 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content