Mobistar verdeelt iPhone in België

©BLOOMBERG NEWS

Mobistar wordt in ons land de exclusieve verdeler van de iPhone, het populaire mobiele toestel van Apple. Dat bevestigt het beursgenoteerde mobilofoniebedrijf. Olivier Ysewijn, hoofd strategie van Mobistar, verwacht dat de deal een positieve impact zal hebben op de resultaten.

(tijd) - Orange, de gsm-poot van France Télécom, heeft een overeenkomst met Apple op zak om de iPhone te commercialiseren in zeven Europese landen, waaronder België. In België wordt France Télécom-dochter Mobistar de exclusieve verdeler.

Mobistar-strateeg Ysewijn blijft karig met commentaar, de onderhandelingen over de details zijn nog aan de gang. 'In de loop van het jaar komen we met de iPhone naar buiten.'

Geen stormloop

Ysewijn meent dat de lancering van de iPhone een positieve impact zal hebben op de resultaten. Hij verwacht echter niet dezelfde stormloop naar het toestel als in andere landen: 'Het is een gegeerd product in het hogere segment, maar ondertussen zijn er al een 10.000-tal (gekraakte) iPhones aanwezig in België.'

Naast België mag Orange de iPhone verdelen in Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovakije, Zwitserland, Egypte, Jordanië, de Dominicaanse Republiek en enkele Afrikaanse landen.

In Portugal en Egyte sloot Apple vorige week al een deal met de Britse gsm-operator Vodafone. Ook in Italië en Zwitserland wordt de iPhone door meerdere operatoren verdeeld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n