Topman BIPT gaat toch niet voor nieuw mandaat

Eric Van Heesvelde - Foto Sofie Van Hoof ©Sofie Van Hoof

Eric Van Heesvelde gaat dan toch niet voor een nieuw mandaat als voorzitter van de raad van het BIPT, de Belgische toezichthouder op de telecom- en de postsector. Dat heeft hij in een interne mededeling laten weten aan het personeel van het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie. In oktober vorig jaar had Van Heesvelde nog gezegd toch een nieuwe termijn als BIPT-topman te ambiëren.

(tijd) - Waarom hij daar nu van afziet is niet meteen duidelijk. Van Heesvelde (62) verkiest geen commentaar te geven. De man leidt het BIPT, dat hij mee uit de grond stampte, sinds zijn oprichting in de zomer van 1993. Hij speelde dan ook een sleutelrol in de evolutie van de telecom- en de postsector in ons land.

Zijn mandaat en dat van de drie andere leden van de raad, de hoogste instantie van de toezichthouder, loopt echter af. De procedure voor de verkiezing van nieuwe raadsleden is aan de gang. De kandidaturen dienden uiterlijk vorige week donderdag te worden ingediend. Er is  een 'flink aantal kandidaturen', zegt de woordvoerder van Vincent Van Quickenborne, de bevoegde federale minister. Het juiste aantal wordt nog niet bekendgemaakt omdat er door de poststaking mogelijk nog dossiers onderweg zijn.     

BB

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud