Advertentie
Advertentie

VRT niet vergoed voor beelden Ronde van Vlaanderen

Foto Belga

De openbare omroep draait wel op voor de kosten van het in beeld brengen van de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen, maar ontvangt daarvoor geen vergoeding. Dat heeft Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) dinsdag in het Vlaams Parlement bevestigd. De consternatie onder de parlementsleden was groot.

(belga) - Op zondag 4 april is het weer zover. Dan volgt wielerminnend Vlaanderen de topklassieker Ronde van Vlaanderen, ofwel langs het parcours zelf ofwel via de openbare omroep. De VRT zendt de wedstrijd al jaar en dag uit.

Vroeger had de VRT daarvoor een contract met Corelio, de uitgeversgroep die ook de Ronde van Vlaanderen organiseerde. Maar intussen heeft Corelio zijn rechten voor de wedstrijd overgedragen aan Flanders Classics NV, de koepel rond Woestijnvis-topman Wouter Vandenhaute. De inkomsten uit commerciële deals rond de wedstrijd gaan naar die Flanders Classics.

Mediaminister Lieten moest in de commissie toegeven dat de VRT niet vergoed wordt voor het in beeld brengen van de wedstrijd en geen graantje meepikt van die commerciële overeenkomsten.

Parlementsleden uit meerderheid en oppositie reageerden op zijn minst verrast op die boodschap. 'Ik val van mijn stoel. Dit is onvoorstelbaar', aldus vraagsteller Jurgen Verstrepen (Lijst Dedecker). 'Op een moment dat de VRT drastisch moet besparen, laat men enorme kansen liggen en worden de kroonjuwelen weggeroofd aan de Reyerslaan', aldus Verstrepen. 'De VRT en de belastingbetaler draaien op voor de lasten, maar zien niks van de inkomsten', zo vatte Open Vld'er Bart Tommelein samen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud