Vandenhaute neemt Humo onder dak

De Vijver, de holding boven het productiebedrijf Woestijnvis, neemt het weekblad Humo deels over van Sanoma. De Vijver krijgt 49 procent van de aandelen Humo in bezit. De overige 51 procent blijft in handen van Sanoma.

(tijd) - Op zijn beurt krijgt Sanoma een belang van 25 procent in de tv-activiteiten van De Vijver, zoals Woestijnvis.

 De dagelijkse leiding van Humo komt bij Woestijnvis te liggen. Sanoma zal een belangrijke rol blijven spelen in de raad van bestuur en twee bestuursleden afvaardigen. Het Humo-belang van 49 procent blijft binnen De Vijver en komt niet bij Woestijnvis om de redactionele onafhankelijkheid van Woestijnvis en Humo te garanderen.

'Humo en Woestijnvis zullen zich verhouden zoals Het Laatste Nieuws en vtm binnen De Persgroep. Ze zullen onafhankelijk functioneren', aldus Woestijnvis-topman Wouter Vandenhaute. 

Het is al maanden duidelijk dat de redactie van Humo weg wil van onder de Sanoma-koepel. De relaties met CEO Aimé Van Hecke zijn op het vijandige af, zeker na de drastische besparingsoperatie van afgelopen jaar bij Sanoma.

Sanoma en Woestijnvis willen het nieuwe bedrijf starten tegen 1 april, meldt Sanoma in een persbericht. De medewerkers van Humo stappen over naar het nieuwe bedrijf en werken vanuit de kantoren van Woestijnvis. De samenwerking moet voor 'vuurwerk' kunnen zorgen 'in het nieuwe crossmediale landschap', besluit Sanoma.

'We willen De Vijver uitbouwen tot een media-entertainmentbedrijf. We willen in dit snel veranderende medialandschap de positie uitbouwen die we de afgelopen dertien jaar ingenomen hebben. We zetten in op kwaliteit en creativiteit met zo weinig mogelijk toegevingen. We hebben het geluk gehad dat de Humo-hoofdredactie negen maanden geleden met het idee voor een samenwerking naar ons gestapt is. Dat de Humo-redactie zelf vragende partij was, heeft de onderhandelingen bevorderd', aldus Vandenhaute.

Hoofdredacteur

Sam De Graeve, die bij televisieproductiehuis Woestijnvis eindredacteur is van de quiz 'De Slimste Mens', verlaat Woestijnvis en wordt vanaf april mede-hoofdredacteur bij Humo, naast Jörgen Oosterwaal.

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud