Amazon brengt Kindle internationaal uit

Foto AFP ©AFP

Amazon maakt vandaag bekend dat het zijn e-book reader, de Kindle, in meer dan 100 markten buiten de VS - waaronder België - lanceert. Daarmee is het bedrijf de Japanse fabrikant Sony te snel af. Sony zou volgens ingewijden 'op het punt staan' een reeks e-book readers in ons land op de markt te brengen, in samenwerking met sectorfederatie Boek.be.

(tijd) - De versie die Amazon hier introduceert - in feite de Kindle 2 - wordt voor 279 dollar (zo'n 190 euro) rechtstreeks vanuit de VS verstuurd en heeft zelfs een Amerikaanse netstekker. Ook het kopen van boeken gebeurt vanuit de Amerikaanse webshop van Amazon; alle aankopen worden hoe dan ook in dollar afgerekend. Toch wordt de Kindle met de internationele introductie ook een stukje Europeser, al was het maar omdat er voortaan ook lokale kranten als Corriere Della Sera of The Daily Telegraph en tijdschriften als Wirtschaftswoche op het toestel te lezen zullen zijn.

Om al dat digitaal leesmateriaal op het toestel te krijgen, sloot Amazon een overeenkomst met telecomoperator AT&T, die op zijn beurt roaming overeenkomsten afsluit met lokale operatoren. Dat laat Amazon toe ook in ons land breedband op de Kindle aan te bieden, al kan de verbinding enkel gebruikt worden voor het downloaden van boeken, tijdschriften en kranten. Gratis surfen zit er niet in.

Gek genoeg laat Amazon ook weten dat kranten en tijdschriften buiten de VS geen foto's of illustraties bevatten. Wellicht probeert het bedrijf op die manier het datavolume te beperken. Toch betalen klanten nog steeds 1,99 dollar extra voor de download van een boek. Abonnementen worden afgerekend per week (voor een onbeperkt aantal titels) en zouden 4,99 dollar kosten.

RC

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud