Advertentie
Advertentie

Apple-leverancier Foxconn geeft inbreuken toe

Foxconn erkent inbreuken in China. - EPA

Foxconn, 's werelds grootste producent van consumentenelektronica en leverancier van onder meer Apple en Sony, erkent dat er in haar fabriek in Yantai in China overtredingen zouden geweest zijn rond de arbeidsomstandigheden van stagiairs.

Elektronicaproducent Foxconn gaat actie ondernemen nadat er bewijzen zijn gevonden van stagiairs die gedwongen werden om 's nachts door te werken in haar fabriek in Yantai in China. De fabrikant ligt al langer onder vuur voor de arbeidsomstandigheden in haar vestigingen, zeker nadat er in 2010 op zijn minst 10 arbeiders zelfmoord pleegden op hun werkplek. Sindsdien heeft de producent van onder meer iPhones en iPads de inspecties uitgebreid en veiligheidsnetten geïnstalleerd. 

Maar nu erkent Foxconn wel dat er problemen waren rond de arbeidsprogramma's met stagiairs in de Chinese vestiging. In Yantai zouden er inbreuken geweest zijn, met gedwongen overuren, en in drie andere vestigingen zijn stageprogramma's afgelast nadat leeftijdsvoorwaarden waren geschonden. 

In de Foxconnfabriek van Yantai wordt de PlayStation 4 van Sony gemaakt. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud