Advertentie

Bonden TP Vision verwachten ontslagen na uitstap Philips

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips verkoopt zijn belang van 30 procent in TP Vision, een samenwerkingsverband op het gebied van tv's, aan de Taiwanese partner TPV. Volgens de vakbond LBC-NVK zal dat in België tot banenverlies leiden.

Op 30 januari is er een ondernemingsraad gepland bij TP Vision. 'Voor ons is het bang afwachten', zegt ondernemingsafgevaardigde Dany Vanden Broeke (LBC-NVK). 'Onze manager zit in Taipei om te bekijken wat de gevolgen zijn. Sowieso gaan dergelijke aankondigingen gepaard met banenverlies, maar we hebben nog geen idee wat de impact zal zijn.'

In Brugge, Brussel en Eindhoven werken momenteel nog 300 vaste medewerkers en een dertigtal tijdelijke medewerkers bij TP Visioin. Die activiteiten, samen met enkele kleine afdelingen uit andere Europese vestigingen, zullen tegen 16 juni gecentraliseerd worden in een nieuwe 'innovatievestiging' in Gent.

TP Vision verwacht geen jobverlies in het innovatiecentrum in Gent. 'Mogelijk zullen er in het hoofdkwartier in Amsterdam algemene functies verdwijnen, maar het is nog te vroeg om daar uitsluitsel over te geven', zegt TP Vision-woordvoerster Eva Heller.

Tussen het najaar 2012 en eind 2013 hebben 76 vaste medewerkers en een 80-tal tijdelijke medewerkers het bedrijf verlaten.

Vakbondssecretaris Erik Somers, ook van LBC-NVK, vreest dat de hele verhuis- en centralisatieoperatie op een 'sterfhuisconstructie' neerkomt. Hij wijst verder op moeilijkheden in de sector, verliezen en het feit dat de softwareontwikkeling al in Azië gebeurd. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud