Connect mikt op miljoenen uit elektrische auto's

Elektrische sportwagen (Tesla) laadt op aan laadpaal van eNovates. Blue Corner is van plan in 2011 zo'n 500 palen te installeren in Vlaanderen.

Connect gaat in opdracht van de start-up eNovates elektrische oplaadpalen produceren. Daarmee wil het Limburgse bedrijf mee te surfen op de trend naar elektrische auto's. Mogelijk haalt Connect hier in 2011 1 à 1,5 miljoen euro euro omzet uit. Een peulschil, maar de sector biedt veel potentieel.

eNovates stelde vandaag in de magazijnen van Connect Systems (het vroegere IPTE) zijn oplaadpaal voor elektrische auto's voor. 'Het bedrijf mikt voor 2011 op de verkoop van 1.500 van die palen. Het jaar erna kan dat oplopen tot 10.000', zei Peter Buyckx, marketing manager van de start-up. In eerste instantie ligt de focus op België, daarna zijn ook Nederland, Frankrijk en de rest van Europa aan de beurt.

'Ik ben blij die cijfers te horen', reageerder Luc Switten, ceo van Connect. 'Als bij eNovates de zon schijnt, zullen wij daar ook van profiteren.' Als eNovates de verkoopdoelstellingen haalt, denkt Switten 1 à 1,5 miljoen euro omzet te boeken in 2011.

'Veel is dat niet in vergelijking met de 140-150 miljoen euro jaaromzet', zegt financieel directeur Hugo Cirioux. 'Maar als je de cijfers van eNovates hoort, kan dat snel verveelvoudigen.'

De deal met eNovates is het soort deals dat Connect nastreeft. eNovates ontwikkelt het systeem maar heeft als start-up niet de middelen om de commerciële productie op te zetten. Daar komt Connect in het spel. Zo produceert Connect bijvoorbeeld ook de aansturing van de nieuwe elektrische Gazelle-fiets die volgend jaar op de markt komt. Betronic ontwikkelde de besturing en Connect neemt de productie op zich. 'Maar voor alle duidelijkheid. We nemen niet het ganse opstartrisico op ons, maar wel een deel. Dus is het van belang de juiste start-ups uit te kiezen met een grote kans op overleven.'

Zo telt Connect tientallen kleinere klanten, naast de grotere zoals Barco, ASML en Transics.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect