Google profiteert van overname Motorola

(foto AFP/KB)

Internetgigant Google boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 2,79 miljard dollar (2,3 miljard euro), 11 procent meer dan vorig jaar. Google zag de omzet met 35 procent stijgen dankzij de overname van Motorola.

Het is de eerste keer dat Google kwartaalcijfers bekendmaakt sinds de overname van Motorola Mobility. Die overname leverde 1,25 miljard dollar extra omzet op. De internetgigant boekte een groepsomzet van 12,2 miljard dollar.

De kernactiviteiten van Google gingen 21 procent vooruit tot 10,96 miljard dollar. De overgrote meerderheid daarvan, 69 procent, komt uit advertentie-inkomsten van eigen sites.

De grootste internetzoekmachine ter wereld zag de inkomsten per advertentie (cost per click) met 16 procent dalen. Het aantal aangeklikte advertenties steeg echter met 42 procent. 

Google moet wel een groter deel van zijn omzet afstaan aan partners die trafiek naar Googles website brengen. De zogenaamde traffic acquisition costs steeg in het tweede kwartaal tot 2,6 miljard dollar, tegenover 2,11 miljard dollar in de vergelijkbare periode het jaar voordien.

Ondanks de overname van Motorola, voor 12,5 miljard dollar, bulkt Google nog van het geld. De groep heeft voor ruim 43 miljard dollar aan liquide middelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud