Advertentie

Helft Belgische activiteiten TP Vision verhuist naar Azië

(foto bloomberg) ©BLOOMBERG NEWS

TP Vision, waarin Philips begin vorige week zijn resterende belang verkocht, gaat zeker de helft van de activiteiten die in ons land worden uitgevoerd, overhevelen naar China en Taiwan. De impact voor de 300 personeelsleden van de televisieproducent is nog niet in detail duidelijk.

Vorige week maandag, toen Philips bekendmaakte dat het zijn resterende belang van 30 procent in TP Vision overlaat aan de Taiwanese partner in het samenwerkingsverband voor televisietoestellen, werd al herhaald dat de activiteiten van Brugge, Brussel en Eindhoven worden gecentraliseerd in een nieuwe 'innovatievestiging' in Gent. In de volksmond is het gros van de activiteiten nog bekend als 'Philips Brugge'.

Op de ondernemingsraad donderdag werd verduidelijkt dat TP Vision na die verhuizing naar Gent minder dan de helft zal overhouden van de activiteiten die het bedrijf in Brugge uitvoert. Zeker de helft verhuist immers naar productontwikkelingscentra in China en Taiwan. Dat zegt Dany Vanden Broecke, hoofdafgevaardigde van de christelijke vakbond LBC.

De impact voor de 300 personeelsleden die zouden verhuizen van Brugge naar Gent, wordt pas uiterlijk op 28 februari duidelijk. Dan wordt de intentieverklaring tussen Philips en TP Vision een ondertekend akkoord.

Bij de bekendmaking van de plannen voor de verhuizing naar Gent, bijna anderhalf jaar geleden, werd reeds aangekondigd dat er 145 banen gingen verdwijnen. Tussen het najaar van 2012 en eind 2013 verlieten 76 vaste medewerkers en ongeveer 80 tijdelijken reeds het bedrijf.

De LBC-afgevaardigde zegt nog dat de geplande investeringen in de site in Gent, een bedrag tussen de 500.000 en 1 miljoen euro, voorlopig on hold staan. 'Meer en meer zien we dat de nieuwe site in Gent een klein televisie-onderzoekscentrum zal worden, vooral gesteund door de Vlaamse overheid en niet meer een nieuw productontwikkelingscentrum voor Philips.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud