Advertentie

Icahn biedt alternatief voor Dell

Carl Icahn ©Bloomberg

Miljardair Carl Icahn plakt een prijs op zijn alternatief voor de aandeelhouders van Dell. Icahn verzet zich al enige tijd tegen het uitkoopbod van stichter Michael Dell en Silver Lake. Icahn biedt de aandeelhouders de keuze tussen 12 dollar per aandeel in contanten of in nieuwe aandelen, waarbij het bedrijf wel op de beurs zou blijven, in tegenstelling tot de plannen van Michael Dell.

In een naar verluidt scherpe brief van 9 mei aan de raad van bestuur van Dell, die het persbureau Bloomberg kon inkijken, biedt Icahn de aandeelhouders de kans ofwel een bod van 12 dollar in contanten te aanvaarden, ofwel voor een gelijk bedrag nieuwe aandelen tegen een waarde van 1,65 dollar per aandeel te verwerven.

Icahn en Southeastern Asset Management, die samen al een participatie van 13 procent in Dell hebben, stellen dat het bod van Michael Dell en Silver Lake om het aandeel van de beurs te halen tegen een koers van 13,65 dollar per aandeel, het potentieel van het bedrijf zwaar onderwaardeert. De twee willen hun positie in Dell ook nog uitbreiden.

Het voorstel van Dell zou worden gefinancierd met de bestaande cash bij Dell en zowat 5,2 miljard dollar nieuwe schuld. Het uitkoopbod van Michael Dell zou volgens de brief van Icahn voor 16 miljard dollar aan schulden zorgen.

Bij Dell en Silver Lake werd nog niet gereageerd. Ze zullen moeten beslissen of ze verbeterde voorwaarden voor hun overnamebod, gelanceerd in februari, willen bieden. De raad van bestuur van Dell moet nu uitmaken of het nieuwe voorstel van Icahn inderdaad interessanter is.

In eerste instantie was ook Blackstone Group geĆÆnteresseerd om een tegenbod te doen, maar die investeerder trok zich vorig maand uit de overnamestrijd terug nadat voor het eerste kwartaal een recorddaling van de computerverkoop was bekendgemaakt.

Als hij niet wordt gevolgd door de raad van bestuur, wil Icahn zijn gelijk halen op de algemene vergadering van Dell.

Michael Dell, die het bedrijf oprichtte in 1984, heeft naar eigen zeggen een meerderheidscontrole nodig als hij zijn bedrijf, dat vandaag heel wat moeilijkheden kent, drastisch wil hervormen tot een IT-dienstenleverancer, zonder de druk van een beursnotering.

Dell sloot donderdag tegen 13,32 dollar per aandeel. Sinds begin dit jaar is de koers met 31 procent gestegen.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud