Melexis ziet omzet verdubbelen

Rudi De Winter en Françoise Chombar

Halfgeleiderproducent Melexis heeft in het eerste kwartaal van 2010 de omzet ruim zien verdubbelen tegenover een jaar eerder. De operationele winstmarge kwam dankzij de doorgevoerde besparingen opnieuw boven de 20 procent uit. Netto verscheen een winst van 8,1 miljoen euro in de boeken.

(tijd) - Dat blijkt uit een donderdagmorgen verspreid persbericht. Melexis tekende voor het eerste kwartaal een omzet op van 46,4 miljoen euro. In vergelijking met de eerste drie maanden van 2009 (22,5 miljoen euro) betekent dat een stijging met 106 procent. Tegenover het vierde kwartaal is er een vooruitgang met 10 procent. Het bedrijf merkt op dat de Amerikaanse dollar een positieve impact van 4 procent had in vergelijking met het vorige kwartaal.

De brutomarge kwam uit op 20,4 miljoen euro. Tegenover een jaar eerder is dat een stijging met 162 procent, tegenover het vierde kwartaal een klim met 21 procent. Françoise Chombar, een van de twee ceo's van Melexis, stelt in het persbericht dat de brutomarge hiermee een 'historisch hoogtepunt' heeft bereikt. Dit is te danken aan een betere productenmix en aan programma's om het rendement te verhogen.

Het bedrijfsresultaat bedraagt 9,6 miljoen euro, waar er een jaar eerder nog een operationeel verlies van 2,6 miljoen euro was. Ook ten opzichte van het vierde kwartaal is er een verdere verbetering: toen tekende Melexis een bedrijfswinst van 6,8 miljoen euro op. De operationele winstmarge bedroeg in het eerste kwartaal 20,7 procent, leert een kleine berekening.

De nettowinst van 8,1 miljoen euro staat in schril contrast met het verlies van 3,6 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2009. Tegenover het vierde kwartaal komt de nettowinst 33 procent hoger uit.

Voor heel 2010 verwacht Melexis een stijging van de verkopen met minstens 35 procent tegenover 2009. De operationele marge zou minstens 18 procent bedragen. Voor het tweede kwartaal gaat het bedrijf uit van een omzetgroei van opnieuw 5 procent tegenover het eerste kwartaal.

Koen Lambrecht

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud