Advertentie

Michael Dell haalt eindelijk zijn slag thuis

Michael Dell haalt Dell van de beurs. - Foto: Kimihiro Hoshino ©AFP

De aandeelhouders van pc-bouwer Dell hebben donderdag goedgekeurd dat oprichter en topman Michael Dell het bedrijf weer zelf overneemt. Samen met de investeringsmaatschappij Silver Lake haalt hij Dell voor 24,6 miljard dollar van de beurs. Daarmee komt een eind aan de maandenlange soap rond de demarche van Michael Dell om het bedrijf dat zijn naam draagt, opnieuw helemaal in handen te krijgen.

Op een buitengewone algemene vergadering van de pc-bouwer in Texas kreeg oprichter Michael Dell groen licht om zijn bedrijf van de beurs te halen. De aandeelhouders gingen akkoord met een bod van 24,6 miljard dollar. Michael Dell wil zijn bedrijf in de luwte leiden, uit het felle licht van de zoekspots van de beurs, en zo de ruimte krijgen om het weer naar succes te sturen. Wat ooit 's werelds grootste computerbouwer was, is immers de voorbije jaren ruimschoots door de concurrentie voorbijgestoken.

Het bod van Dell, in samenwerking met de investeringsmaatschappij Silver Lake, van ongeveer 24,6 miljard ligt ietsjes hoger dan een eerste bod. De geboden prijs ging hoger, nadat de bedrijfsstroper Carl Icahn zich verzet had tegen het 'lage bod' van 24,4 miljard. Maandenlang poogde Icahn voldoende steun te vinden voor zijn alternatieve bod, dat geen delisting inhield.

Een eerdere stemming, half juli, over het bod van Michael Dell en co moest worden uitgesteld omdat niet enkel Icahn weerwerk bood, maar ook enkele grote vermogensbeheerders zich niet meteen lieten paaien door Dells bod. De blokkering van de delisting werd begin deze week opgelost, toen Icahn zijn strijd opgaf om met een tegenbod meer aandeelhouders aan zijn kant te krijgen.

Veel eerder had de andere tegenbieder, de private-equityreus Blackstone, zich teruggetrokken, nadat het enthousiasme was getemperd door een grondige blik op de boeken en cijfers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud