'Microsoft gaat winkels openen in Europa'

Foto AFP

De Amerikaanse technologiegroep Microsoft overweegt om eigen winkels in Europa te open. De groep zou al volgend jaar van start willen gaan in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de zakenkrant Financial Times volgt Microsoft het voorbeeld van concurrent Apple, dat succesvol een netwerk van Apple Stores uitrolde.

Microsoft heeft, nog volgens de Britse krant, al met eigenaars van panden gesproken in Groot-Brittanniƫ. Er is sprake van een lancering in 2013, al zal de beslissing afhangen van een evaluatie van de prestaties van de Amerikaanse winkels. Die wordt eind dit jaar verwacht.

In Europa opende Microsoft vorig jaar al een kleine winkel in een winkelcentrum in de Hongaarse hoofdstad Budapest.

In de Microsoft-winkels die eerder werden geopend in de VS, Canada en Puerto Rico, worden ook toestellen van andere merken verkocht, zoals smartphones die draaien op Windows. Het bedrijf produceert ook steeds meer eigen toestellen die met de eigen software werken, zoals de onlangs gelanceerde tablet Surface.

Apple heeft sinds 2011 een eigen netwerk uitgebouwd van ondertussen zowat 400 winkels. Ze vormen zowel een uitstalraam voor de eigen producten als een grote inkomstenbron.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect