Na Yahoo! bouwt ook HP thuiswerk af

Een archieffoto van HP Nederland. (foto: HH) ©Huibers, Rob

Na Yahoo! roept nu ook Hewlett-Packard zijn personeel op om zo veel mogelijk op kantoor te werken en het thuiswerk te mijden.

Wordt het een nieuwe trend? Begin dit jaar riep Yahoo!-topvrouw Marissa Mayer het thuiswerkende personeel terug naar kantoor. Onder het motto 'de beste ideeën ontstaan aan de koffiepot'. De beslissing zorgde voor flink wat commotie in de VS, ouderorganisaties steigerden en hekelden de 'familie-onvriendelijke' CEO van het internetbedrijf, die nota bene net zelf moeder was geworden.

Commotie of niet, IT-reus Hewlett-Packard (HP) treedt in de voetsporen van Yahoo!. 'In deze kritische turnaround periode is het bij HP alle hens aan dek. We erkennen dat we werknemers in het verleden om allerlei redenen vroegen thuis te werken. (Maar) nu moeten we werken aan een groter(e) engagement en samenwerking. Hoe meer werknemers op kantoor, hoe beter het bedrijf wordt', staat in een document voor de werknemers dat de technologieblog AllThingsD kon inkijken. De bedoeling is de banden tussen werknemers te versterken, wat tot meer samenwerking en innovatie moet leiden.

Waar bij Yahoo! de nieuwe cultuur werd opgedrongen door het opperhoofd is het bij HP wel nog geen uitgemaakte zaak of de nieuwe politiek over het hele bedrijf zal worden aangekondigd. De regels liggen nog niet vast. Wie op meer dan een uur rijden van het kantoor woont, zou wel thuis mogen blijven werken.

En sowieso kan HP het thuiswerk niet helemaal bannen, de IT-gigant heeft nu eenmaal niet genoeg kantoren om (wereldwijd) al zijn 300.000 mensen een werkplek aan te bieden. Volgens bronnen van AllThingsD werken minstens 80.000 HP-werknemers thuis.

Om meer werknemers naar kantoor te 'lokken', heeft HP het voorbije jaar flink geïnvesteerd in zijn werkvloer: meer dan 1.000 nieuwe conferentiezalen met nieuwe conferentietechnologie, een upgrade van gym- en fitnesscenters en cafetaria's en de opening van moderne gebouwen in Californië en Japan.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect