Staatssecretaris Courard lanceert vaccinatiecampagne voor daklozen

Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Philippe Courard heeft de OCMW's de opdracht gegeven vaccinatiesessies te organiseren waarop daklozen zich gratis kunnen laten inenten tegen de Mexicaanse griep. Hij heeft daarvoor een rondzendbrief opgesteld. De sessies zullen volgende week van start gaan.

Omdat daklozen een risicogroep vormen, hebben ze recht op een gratis vaccinatie tegen het A/H1N1-virus, licht de PS-staatssecretaris toe. De OCMW's staan in voor de organisatie van de vaccinatiesessies, die in ziekenhuizen, opvangtehuizen voor daklozen en bij huisartsen plaatsvinden. Volgens Courard is de organisatie vooral van belang in de grote steden zoals Brussel, Antwerpen, Charleroi en Luik waar het aantal daklozen het hoogst is.

"Het is voor mij essentieel dat ook daklozen een beroep kunnen doen op een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Deze groep is extra onderhevig aan de overdracht van de ziekte. Daarom heb ik beslist om een vaccinatiecampagne te lanceren en de OCMW's aan te schrijven om dit in goede banen te leiden" aldus nog Courard. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud