Winstmarges RealDolmen in stijgende lijn

©BELGA

IT-specialist RealDolmen boekt 4,5 miljoen euro halfjaarwinst na een verlies van 16,6 miljoen euro een jaar terug. Het management verwacht de winstmarge in de komende kwartalen verder te kunnen opdrijven.

'Onze halfjaarresultaten bevestigen de eerder aangekondigde verbetering van onze prestaties. We beginnen de vruchten te plukken van de strategische initiatieven', klinkt het in een persbericht.

De omzet steeg in het eerste halfjaar van het boekjaar 2013/2014 met 2,5 procent tot 115 miljoen euro. Opmerkelijker is de evolutie van de recurrente bedrijfswinst van een negatief cijfer tot 4,9 miljoen euro. Dat komt overeen met een rebit-marge van 4,3 procent.

En dat moet volgens het management nog beter kunnen. In de tweede jaarhelft zal de marge stijgen tot 'rond de 5 procent'. Daarmee stelt RealDolmen wel de prognose van mei bij. Toen heette het nog dat de marges over heel het boekjaar rond 5 procent ('mid single digit') zouden uitkomen. Met de 4,3 procent over het eerste en 5 procent over het tweede halfjaar, zal dat dus iets minder worden.

Cloud

RealDolmen schrijft de verbetering toe aan de toename van 'cloud-initiatieven'. Die 'cloud' is een systeem waarbij bedrijven zich op een netwerk aansluiten zodat ze zelf geen eigenaar hoeven te zijn van de dure softwarepakketten. Hebben ze bijvoorbeeld een toepassing voor klanten- of personeelsbeheer nodig, dan kunnen ze het bij wijze van spreken bij IT-leveranciers als RealDolmen 'van de schappen' nemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud