Belgacom tegen plafonnering loon overheidsmanagers

Didier Bellens, de ceo van Belgacom - Foto Belga

Belgacom gaat in het verweer tegen de plannen van de regering om het loon van topmanagers bij de overheid te plafonneren.

Minister van Overheidsbedrijven, Paul Magnette (PS), probeert al maanden de andere regeringspartijen te overtuigen van zijn plannen om de lonen van overheidsmanagers te plafonneren. In zijn laatste voorstel dat hij op tafel legde, zouden de lonen van het topmanagement fors beperkt worden. Zo zou Didier Bellens, de huidige CEO van Belgacom, zijn huidige salaris van 2,2 miljoen euro bruto per jaar zien zakken met 62 procent.

De raad van bestuur van Belgacom heeft intussen advies ingewonnen naar aanleiding van het voorstel. En ze komt tot de conclusie dat het een negatieve impact zou hebben op de bedrijfskasstroom (ebitda) van 30 miljoen euro, schrijft de Franstalige krant Le Soir. Dat is onder meer het gevolg van kaderleden die zouden vertrekken bij Belgacom als de nieuwe wet gestemd raakt, met bijkomende kosten voor aanwervingen, opleidingen en vertragingen in bepaalde projecten tot gevolg.

'Men moet er zich bewust van zijn dat Belgacom in een zeer concurrentiële omgeving presteert. Het is een beursgenoteerd bedrijf. Het loon maakt onderdeel uit van het beheer van het bedrijf, de mensen moeten betaald worden op basis van hun marktwaarde', zegt een lid van de raad van bestuur in Le Soir.

De raad van bestuur van Belgacom bekijkt intussen welke mogelijkheden er zijn om zich tegen een wet te verzetten, zodra die goedgekeurd zou worden. Dat zou op zijn minst opmerkelijk zijn. Een bedrijf dat voor meer dan de helft in handen is van de Belgische overheid, zou zich op die manier tegen zijn grootste aandeelhouder keren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud