Advertentie
Advertentie

Bod op Telenet flopt

©REUTERS

Het bod op Telenet levert Liberty Global na de eerste ronde slechts 8 procent extra aandelen op. Dat meldt het Amerikaanse bedrijf in een persbericht. Liberty Global bezit nu 58,4 procent van Telenet. Ten laatste vrijdag zal duidelijk worden of Liberty het bod heropent of eventueel verhoogt.

Dat Liberty Global op veel tegenstand zou botsen was de voorbije weken al duidelijk geworden. Het overnamebod van 35 euro per aandeel werd door de onafhankelijke bestuurders van Telenet onder vuur genomen en als karig bestempeld. Een waarderingsoefening van de onafhankelijke zakenbank Lazard toonde aan dat Telenet 37 à 42 euro waard was.

Enkele grote investeerders hadden via de pers al laten weten hun aandelen niet aan te bieden. Uit een rondvraag bij de grootste Belgische retailbanken bleek ook dat de kleine belegger massaal nee zei tegen de Amerikanen.

Liberty heeft tot vrijdag 18 januari de tijd om het bod op te trekken. Liberty Global heeft ook de optie om niets te doen en zijn greep op Telenet stelselmatig te vergroten door Telenet zijn eigen aandelen te laten inkopen. Dat denkspoor werd ook in het verleden al bewandeld. Maar als Telenet binnen het jaar een aandeleninkoopprogramma lanceert tegen een prijs die boven 35 euro (de biedprijs) ligt, moet het de 'gedupeerde' beleggers die hun aandelen wél aanboden vergoeden. Ook als Liberty binnen twaalf maanden en nieuw en royaler bod lanceert, moet de groep het verschil bijpassen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud