Advertentie
Advertentie

Telenet frist mobiel aanbod op

King en Kong, de mobiele tariefplannen van Telenet. ©RV DOC

De aankondigingen over snel mobiel internet blijven elkaar in snel tempo opvolgen. Mobistar en Telenet zijn de laatste in de rij om tot de 4G-club toe te treden. Telenet maakt van de gelegenheid gebruik om zijn tariefplannen aan te passen.

Vanaf maandag kunnen klanten met het tariefplan King (15 euro per maand) voor 5 euro extra de hoeveelheid belminuten, sms'en en data verdubbelen tot 300 minuten, 20.000 sms'jes en 2 GB mobiele data.

Het Kong-abonnement wordt 5 euro goedkoper tot 45 euro per maand en het aanbod stijgt: van 2 naar 3 GB data, 30.000 in plaats van 10.000 sms'en en het aantal belminuten stijgt van 2.000 naar 3.000. De bestaande klanten worden automatisch overgeschakeld.

De lancering van King en Kong in het najaar van 2012 zette de telecomsector in rep en roer. Met zijn twee, simpele tariefplannen snoepte Telenet in 2013 tienduizenden klanten af van Belgacom en Mobistar. Het kabelbedrijf telde eind december 750.000 mobiele klanten.

Het nieuwe offensief komt er volgens marketingmanager Inge Smidts niet omdat de klantengroei stokt, maar wel omdat het gedrag van de klant aan het veranderen is: hij verbruikt veel meer mobiele data. 6 op de 10 klanten van Telenet heeft een smartphone.

Vanaf eind deze maand kunnen die klanten snel en mobiel surfen via de 4G-technologie. Telenet gebruikt voor zijn mobiel aanbod immers de antennes van Mobistar en die operator kondigde gisteren de uitrol van het snelle netwerk aan in 270 steden en gemeenten.

Voorts breidt Telenet zijn netwerk voor gratis wifi-toegang uit. De klanten kunnen in Wallonië en Brussel voortaan gratis surfen via de homespots van het Waalse kabelbedrijf Voo. Omgekeerd krijgen Voo-klanten ook toegang tot de Telenet-homespots. Telenet telt 1 miljoen homespots, Voo 200.000. Op dezelfde manier wil Telenet zijn gratis wifi-netwerk uitbreiden naar Nederland, het VK en Zwitserland via de homespots van Ziggo, Virgin Media en UPC - die zijn net als Telenet eigendom van het Amerikaanse Liberty Global.

Klik om te vergroten:

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud