Advertentie

Telenet zet stap richting overname Base

Telenet schakelt een versnelling hoger in het verkoopdossier van de KPN-dochter BASE. Volgens meerdere bronnen heeft de Mechelse kabel- en telecomgroep de zakenbanken Lazard en Goldman Sachs gemandateerd om haar te begeleiden in dat proces.

Tot nu was enkel sprake van vrijblijvende interesse van het Mechelse kabelbedrijf voor BASE. Reuters berichtte dat Telenet met private-equityspelers praatte over de mogelijkheid om een gezamenlijk bod uit te brengen op de KPN-dochter. Met het mandateren van de twee zakenbanken wapent Telenet zich echt voor de strijd. Door Lazard aan zich te binden verhindert Telenet bovendien dat een van de actiefste adviseurs in fusies en overnames in de telecomsector optreedt aan de zijde van concurrenten.

Telenet laat niet in zijn kaarten kijken. 'Er is nog geen formeel verkoopproces', reageert men op het hoofdkantoor. Het proces staat inderdaad nog in de startblokken: de geïnteresseerde kandidaten zouden volgens onze informatie pas in juni het informatiememorandum - het document met informatie over de verkochte activa - krijgen.

KPN zette midden april zijn Belgische dochter BASE in de etalage. BASE haalde vorig jaar een bedrijfskasstroom van 273 miljoen euro en heeft 3,3 miljoen actieve klanten.

Een overname van BASE heeft zin voor Telenet. De KPN-dochter is nagenoeg uitsluitend actief op de gsm-markt, een terrein waar Telenet een zwakke positie bekleedt. De kabelmaatschappij heeft ruim 200.000 klanten die ze bedient via het netwerk van Mobi­star. Als Telenet effectief een partnerschap aangaat met een private equityspeler is de kans groot dat ook de Waalse kabelmaatschappij Voo bij de deal wordt betrokken.

De grote vraag is of de Telenet-aandeelhouder Liberty Global een uitstap in de gsm-branche ziet zitten. 'Een mobiel aanbod is geen absolute noodzaak. We moeten het op zo'n manier aanpakken dat we niet veel kapitaal moeten investeren', liet Liberty Global in maart in De Tijd optekenen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud