Advertentie
Advertentie

Alweer miljardendeal in telecomland

Rosalia Portela, de CEO van kabelbedrijf Ono. (foto: Bloomberg) ©Bloomberg

De Britse gsm-reus Vodafone koopt het Spaanse kabelbedrijf Ono voor 7,2 miljard euro.

De consolidatie binnen de Europese telecomsector gaat onverminderd voort. Na onder meer de overname van Kabel Deutschland door Vodafone en de verkoop van het Nederlandse Ziggo aan Liberty Global heeft nu ook het Spaanse Ono een nieuwe eigenaar gevonden.

De eigenaars van Ono, investeringsgroepen als Providence, Thomas H. Lee en CCMP, planden het kabelbedrijf naar de beurs te brengen en ruim 6 miljard euro te cashen. Maar die operatie werd van tafel geveegd toen bleek dat zowel Vodafone en Liberty Global hun oog op het Spaanse bedrijf hadden laten vallen, voor een bedrag van om en bij de 7 miljard euro.

Beide multinationals bouwen aan een pan-Europees kabelnetwerk om een dam op te werpen tegen de snel groeiende internetconcurrenten als Netflix. Sommige analisten zien de twee reuzen op termijn ook met elkaar fuseren. Al zouden ze dan wel onder meer in Duitsland activiteiten moeten afstoten om de concurrentiewaakhonden te vriend te houden.

Vandaag breidt Vodafone zijn vast netwerk uit naar Spanje, met de overname van Ono voor 7,2 miljard euro. Dat bedrag is voor de Britten peanuts nadat ze eind vorig jaar hun  belang 45%-belang in het Amerikaanse Verizon Wireless voor 93 miljard euro aan moedergroep Verizon hebben verkocht.

De overname zal, mits het fiat van de concurrentiewaakhonden, in het derde kwartaal worden afgerond. Vodafone mikt op 2,8 miljard euro aan synergieën. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud