Advertentie
Advertentie

Beursgang Ontex moet half miljard opbrengen

Elf jaar na zijn vertrek maakt de Belgische luierfabrikant Ontex zich op om langs de grote poort terug te keren naar de Brusselse beurs. De aandeelhouders van Ontex - de investeringsfondsen Texas Pacific en Goldman Sachs Capital Partners - willen via de operatie volgens meerdere bronnen ongeveer een half miljard ophalen.

Zoals de plannen nu voorliggen, willen de aandeelhouders iets minder dan de helft van hun aandelen verkopen. Ze mikken op institutionele investeerders, maar ook op Belgische particuliere beleggers. Behalve de zakenbanken Goldman Sachs en Merrill Lynch zouden ook de Belgische beurshuizen KBC Securities en Petercam deel uitmaken van het bankensyndicaat. De woordvoerder van Ontex wilde geen commentaar kwijt over de beursplannen.

De terugkeer van Ontex op het Brusselse koersenbord - de naam van de luierfabrikant stond er tussen 1998 en 2003 al op - zou een Belgische primeur zijn. Nooit eerder vatte een bedrijf hier twee beurscarrières aan.

Remake

Helemaal zeker is de terugkeer van Ontex naar Euronext Brussel evenwel niet. Ook vier jaar geleden had het bedrijf vergevorderde beursplannen. Maar in de laatste rechte lijn besliste de toenmalige eigenaar - het investeringsfonds Candover - Ontex te verkopen aan Goldman Sachs Capital en Texas Pacific.

Ook die investeringsfondsen bewandelen nu twee sporen. Ze zouden de jongste maanden in alle discretie gesprekken hebben gevoerd met een potentiële overnemer - de Canadese groep Domtar wordt genoemd - maar die draaiden op niets uit. Het spoor van de beursintroductie is daarom opnieuw prioritair is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud