Advertentie

Jimmy Choo werkt aan beursgang

©Photo News

Luxeschoenenbedrijf Jimmy Choo, dat onder andere bekend werd door televisieserie Sex and the City, trekt later dit jaar naar de beurs. De waardering zou kunnen oplopen tot meer dan 1 miljard Britse pond (1,2 miljard euro).

Het bedrijf is momenteel in handen van Labelux, een holding van een Duitse miljardairsfamilie (ook eigenaar van Douwe Egberts). Labelux praat al enkele weken met banken met het oog op een beursgang.

Volgens de Sunday Times zijn Credit Suisse en Deutsche Bank aangesteld. Het bedrijf zou volgens persbureau Bloomberg op 1 miljard Britse pond gewaardeerd worden, in het midden van het beoogde prijsinterval. Dat is het dubbele van de 500 miljoen die Labelux in 2011 neertelde, weet Bloomberg.

Steeds vaker zoeken luxegoederenbedrijven de beurs op om met het verse geld de positie in Azië, waar de luxeverkopen stijgende zijn, te versterken. Eerder maakten bijvoorbeeld Moncler (Italiaanse outdourkledij) en Brunello Cucinelli al hun beursdebuut. Het aandeel Moncler steeg al bijna 50 procent sinds het debuut in december terwijl investeerders al 100 procent winst hebben op Brunello Cucinello.

Jimmy Choo, van Maleisische origine, richtte het bedrijf op in 1996 samen met een nicht en met fashiongoeroe Tamara Mellon (ex-Vogue). Choo zelf verliet het bedrijf al in 2001. Jimmy Choo telt nu 150 winkels verspreid over 32 landen.

Labelux is onderdeel van Joh A. Benckiser, het investeringsvehikel van de Duitse miljardairsfamilie Reimann. Het vehikel geraakte bij ons in 2013 in het nieuws met het overnamebod op Master Blenders, het moederbedrijf boven Douwe Egberts en Pickwick-thee.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud