Bart Brackx zet stap terug bij Jetair

Bart Brackx wordt als CEO van Jetair opgevolgd door Elie Bruyninckx, Hijj blijft wel voorzitter van de raad van bestuur. De topman van de grootste touroperator van ons land vindt de combinatie met zijn functies binnen TUI te zwaar. Jetair is een dochter van TUI Travel.

'Dit is zeker geen vervroegd pensioen', aldus Bart Brackx in een telefonische reactie. 'Maar ik combineer de functie van operationeel topman van Jetair nu al 3,5 jaar met een reeks andere taken in België en met de verantwoordelijkheid over de divisie West-Europa binnen TUI Travel en dat was te veel. Ik wil me meer kunnen focussen'.

Brackx (48) is sinds 2007 CEO West-Europa. Dat gebied omhelst de Benelux en Frankrijk. De goede prestaties van Jetair binnen de groep bleven immers niet onopgemerkt bij de TUI-top. De Franse touroperatingmarkt blijft moeilijk maar Brackx slaagde er de voorbije jaren in de rendabiliteit daar te verbeteren. Ook in Nederland gaat het de goede kant op.

Brackx blijft voorzitter  van de raad van bestuur van Jetair en niet-uitvoerend lid van het directiecomité. Hij was ook al gedelegeerd bestuurder van de Belgische holding TUI Belgium en bestuurder bij Jetaircenter (reisagentschappen) en TUI Arlines Belgium of Jetairfly (luchtvaartmaatschappij). Ook die mandaten blijft hij uitoefenen. Als CEO van Jetair wordt hij opgevolgd door Elie Bruyninckx.

Bruyninckx is de man die Jetairfly tot een toonaangevende Belgische luchtvaartmaatschappij ontwikkelde die de klanten van Jetair vervoert, maar zich ook profileert als lagekostenmaatschappij in concurrentie met Ryanair. Bruyninckx, die in december 41 wordt, was al COO van de vliegvakanties bij Jetair. Voorlopig wordt hij niet vervangen in zijn huidige functies, hij krijgt er dus een extra job bij.   gum

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content