Advertentie

Club Med in zee met Brussels Airlines

Een dame rust uit tegen een boom op één van de bestemmingen uit het Club Med-gamma. ©Gamma

Touroperator Club Med gaat vanaf april volgend jaar intensief samenwerken met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Beide bedrijven sloten hierover woensdag een akkoord voor drie jaar, zonder de financiële details bekend te maken.

Concreet gaat de Belgische luchtvaartmaatschappij zo'n 80 procent van de Club Med-bestemmingen uit Brussel aanvliegen.

Brussel Airlines verwacht dat deze samenwerking goed is voor zo'n 50.000 extra passagiers per jaar of zowat 5 procent van het totale aantal, legde een woordvoerder uit.

Om de vluchten te kunnen verzekeren, zal ook de vloot van de luchtvaartmaatschappij worden uitgebreid met twee A320-toestellen.

Het aantal bestemmingen van Brussels Airlines zal door de samenwerking met Club Med verder uitbreiden, met onder meer Marrakech of Antalya. Een deel van de vluchten zal exclusief -volgens het charterprincipe- worden uitgevoerd voor Club Med. Het gaat dan bijvoorbeeld om de vluchten naar Egypte.

Andere bestemmingen zullen een gemengde samenstelling kennen, en dus ook opengesteld worden voor de individuele reiziger. Daarnaast zal Club Med ook gebruikmaken van een aantal lijnvluchten, bijvoorbeeld op Faro of Athene.

De keuze voor Brussels Airlines werd volgens Club Med ingegeven door het gelijkaardige profiel van beide bedrijven. "We streven beide naar kwaliteit en service (...) We willen dat onze klanten ook inzake transport een positieve ervaring hebben", luidde het woensdag op de persconferentie. "Bijkomende voordelen van Brussel Airlines zijn de beschikbaarheid van een lounge, catering, gunstige vlieguren, getrouwheidsprogramma, ...".

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud