Advertentie

Euro Disney haalt licht hogere omzet

©AFP

Euro Disney boekte in de eerste negen maanden van zijn boekjaar een omzet van 920 miljoen euro, of 9 miljoen euro meer dan een jaar terug. Disneyland Parijs telt minder bezoekers, maar die geven wel iets meer uit.

Euro Disney, de moedermaatschappij boven Disneyland Parijs, heeft het geluk dat de bezoekers die nog opdagen in het pretpark, meer uitgeven. Maar er komen dus wel minder bezoekers over de vloer en die blijven trouwens meestal niet overnachten, waardoor de hotelboekingen achteruit gaan.

Een meevaller is wel de vastgoeduitbating van Euro Disney. De inkomsten dikken hier nog aan. Zo haalt Euro Disney in de eerste negen maanden van zijn boekjaar een omzet van net geen 920 miljoen euro, of 1 procent meer dan een jaar terug.

Voor het laatste kwartaal meldt Euro Disney een omzet van 352 miljoen euro, wat 1,7 procent minder is dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar. De pretparkuitbater verwijst hiervoor naar de moeilijke economische omgeving, die maakt dat bezoekers uit Zuid-Europa, vooral uit Spanje, wegblijven. Ook het minder goede voorjaarweer heeft veel bezoekers doen afhaken, zo blijkt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud