Pairi Daiza verwelkomt speciale olifant

Eric Domb, CEO van Pairy Daiza, op een olifant in Thailand. Dit weekend krijgt zijn park er een zesde olifant bij, namelijk Suzy uit het Gentse dierenpark Harry Malter.

Pairi Daiza (vroeger Parc Paradisio) verwelkomt dit weekend Suzy, één van de bekendste en meest kindvriendelijke olifanten in Europa. Suzy is tevens geen onbekende in de film- en reclamewereld.

Suzy werd 22 jaar geleden, kort na haar geboorte, overgebracht van Zimbabwe naar België, waar Harry Malter de kleine olifant als het ware adopteerde en een plaats gaf in zijn dierenpark 'Harry Malter' (Destelbergen, Gent).

Suzy werd er ondergebracht bij een familie van drie Aziatische olifanten. Tussen één van de drie (Chamda) en Suzy groeide een moeder-dochterrelatie maar tien jaar geleden overleed Chamda.

Sindsdien besteedde Harry Malter heel wat extra tijd aan Suzy. Hij maakte er zelfs wandelingen mee in het park. Dat Suzy gewoon tussen de bezoekers liep, maakte van haar dé grote trekpleister en de meest kindvriendelijke olifant van Europa. Suzy maakte ook al faam in de reclame- en filmwereld. Ze speelde onder andere mee in reclamespots voor AXA, KBC en Het Nieuwsblad en had een rol in de kinderfilm 'K3 en het ijsprinsesje.'

Voor Harry Malter wordt het een moeilijk maar noodzakelijk afscheid. Olifanten zijn kuddedieren en het is tijd dat Suzy opnieuw omgaat met zijn soortgenoten. Dat kan in Pairy Daiza waar vijf andere olifanten verblijven. Bovendien zal Suzy daar in een warm nest terechtkomen. Eric Domb, de man achter de uitbouw van het park, is namelijk een echte olifantenvriend en komt 's morgens soms extra vroeg uit de veren om een ritje te maken op 'zijn' olifanten.

Harry Malter zal de eerste weken met Suzy mee naar Pairy Daiza verhuizen om Suzy mee te laten wennen aan de nieuwe omgeving.

Pairi Daiza noteert op de beurs van Brussel en heeft een beurswaarde van 31 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n