Advertentie

'Pandainspecteurs' geven groen licht voor Pairi Daiza

Eric Domb, CEO van Pairi Daiza, met één van de Chinese panda-inspecteurs, Zhong Yi (foto: Reuters) ©REUTERS

Het Henegouwse dierenpark Pairi Daiza heeft zondag voor de laatste keer inspecteurs uit China ontvangen. De twee Chinese panda's Haohao en Xinghui zullen eind februari of begin maart naar het dierenpark komen.

De komst van de reuzenpanda's in Pairi Daiza komt alweer een stapje dichterbij. Eind februari of begin maart zullen de twee Chinese panda's aankomen in het Belgische dierenpark. Dat heeft Eric Domb, ceo van het park, zondag aangekondigd. 

Chinese ambtenaren voerden zondag een laatste controle uit van het pandaverblijf in het dierenpark. De inspecteurs verklaarden nadien dat de infrastructuur origineel en uiterst geschikt is.

De Chinese panda's zullen er wellicht 15 jaar verblijven en worden exclusief verzorgd door Chinese deskundigen. In Pairi Daiza is een ruimte van 5.300 m² voorzien om de panda's in onder te brengen. Ruim 80 procent van de aanpassingswerken is afgerond.

Er zijn onder meer twee binnenkamers en twee omheinde zones. Daar bevinden zich onder meer een grot, een verzorgingsruimte en technische lokalen. Volgens de Chinese inspecteurs moet er nog een beetje verfijnd worden. Er worden nog 4.000 theeplanten geplant en Chinese bamboe.

Het hele project kost zo'n 8 miljoen euro, waarvan 2 à 3 miljoen voor de verhuis. Het is nog niet bekend wanneer het publiek de panda's te zien krijgt. Volgens Eric Domb hebben de dieren een maand tijd nodig om te acclimatiseren.

De aangekondigde komst van de panda's zorgde vorig jaar voor een communautair relletje. De Zoo van Antwerpen had ze immers ook graag ontvangen. Het kabinet Di Rupo moest benadrukken dat Pairi Daiza dit aan zichzelf te danken had, in reacties op insinuaties dat premier Elio Di Rupo het Henegouwse park had voorgetrokken.

De komst van de reuzepanda's zette ook het aandeel van het dierenpark op de Brusselse beurs in vuur en vlam. Dierenpark Pairi Daiza in Brugelette viert in mei zijn 20-jarig bestaan en overschreed in september 2013 de kaap van 1 miljoen bezoekers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud