Advertentie
Advertentie

Plopsa De Panne vindt niet genoeg werkkrachten

Hier en daar in het park blijven snackstands noodgedwongen gesloten. ©studio100

Plopsaland De Panne is dringend op zoek naar 500 seizoensmedewerkers en jobstudenten. 'Een moeilijke zoektocht in een grensregio met weinig jongeren en veel zwartwerk in de horeca', zegt CEO Steve Van den Kerkhof. 'Afgelopen weekend is de personeelsschaarste voor de eerste keer structureel geworden.'

In het openingsjaar 2000 noteerde Plopsaland 400.000 bezoekers. Vorig jaar steeg dat tot 1.250.000. 'En dit jaar kennen we een groei van 35 procent. We zijn dus dringend op zoek naar 500 extra seizoensmedewerkers en studenten', zegt Van den Kerkhof.

Vorig jaar moest Plopsaland al harken om genoeg personeel te vinden. 'Het is heel moeilijk om personeel aan te trekken. We zijn onder meer begrensd door de zee en er zijn weinig jongeren in de regio. Studenten zoeken vaak een job waar ze studeren, in een studentenstad als Gent of Leuven. We zoeken overigens heel wat horecapersoneel. Maar we bieden de normale horecabarema's aan, en veel werkkrachten weigeren omdat ze meer kunnen verdienen in het zwart aan de kust', vermeldt Van den Kerkhof. 

'Afgelopen weekend, met het goede weer, zagen we voor het eerst een structureel probleem. Normaal rekruteren we in de driehoek Knokke, Brugge, Ieper, maar afgelopen weekend hadden we medewerkers uit Antwerpen en Gent. Het is ook een moeilijke periode, met de examens.'

De CEO kijkt ook over de landsgrens. 'We willen Fransen aantrekken en bieden zelfs spoedcursussen aan.'

Plopsaland vindt normaal genoeg werkkrachten tijdens de vakantiemaanden, maar benadrukt dat er ook piekmomenten zijn buiten het zomerseizoen, zoals de krokusvakantie of de halloween- en carnavalperiode. De kans dat attracties gesloten blijven, is echter klein. 'De attracties krijgen de prioriteit, net zoals de grote restaurants in het park. Maar aan sommige kraampjes zal de bezoeker misschien iets langer moeten wachten op een ijsje of drankje, wat wij betreuren', zegt Van den Kerkhof.  

Plopsaland zoekt ook nog vaste medewerkers. Volgend jaar opent namelijk het waterattractiepark Plopsaqua, wat rechtstreeks en onrechtstreeks zorgt voor 50 voltijdse jobs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud