Brussels Airlines neemt licht onderhoud Sabena Technics over

Brussels Airlines neemt de afdeling light maintenance over van Sabena Technics. Dat betekent dat de grootste Belgische luchtvaartmaatschappij voortaan het dagelijks en licht onderhoud van al zijn vliegtuigen zelf uitvoert.

Het nieuws werd zopas bekendgemaakt aan het personeel van beide ondernemingen. De woordvoerder van Brussels Airlines heeft het bevestigd aan de redactie. ‘We nemen inderdaad de concessie van hangar 41 over, inclusief een 70-tal personeelsleden van Sabena Technics’, zegt Geert Sciot. ‘De eigen hangar in Melsbroek gaat dicht’.

Tot het einde van dit jaar heeft Brussels Airlines nog een contract met Sabena Technics voor het licht onderhoud van zijn vloot Boeings 737 en Airbus A330 en voor het dagelijks onderhoud van de A330. Die drie activiteiten zal de luchtvaartmaatschappij vanaf 2011 dus zelf uitvoeren.

Dat betekent dat vanaf volgend jaar Brussels Airlines alle dagelijks en licht onderhoud van de Avro-, Boeing en Airbus-vloot (A319 en A330) in eigen beheer uitvoert. Voor het groot onderhoud vraagt Brussels steeds wereldwijd een offerte, behalve voor de Avro-vloot: daarvan doet de maatschappij ook zelf de ‘heavy maintenance’. gum

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud