EADS wordt Airbus

(foto afp) ©AFP

De Europese vliegtuigbouwer EADS zal in drieën heropgedeeld worden en in een beweging zijn naam veranderen in Airbus, de bekendste merknaam van zijn producten.

EADS bereidt een hergroepering voor van zijn activiteiten, is vernomen bij bronnen die goede kennis hebben van het dossier. Het plan moet volgende week voorgelegd worden aan de raad van bestuur. Een woordvoerder wilde geen commentaar kwijt.

De groep zou haar activiteiten verdelen in drie poten, in plaats van de huidige vier.

De huidige defensiedivisie Cassidian fuseert met de ruimtevaartdivisie Astrium en met Airbus Military, het filiaal van de vliegtuigbouwactiviteit dat militaire transportvliegtuigen bouwt. Deze entiteit krijgt dan de naam Airbus Defence.

De rest van de vliegtuigbouwer wordt Airbus Civil Aircraft, en de helikopterbouwpoot Eurocopter wordt herdoopt tot Airbus Helicopters.

Logischerwijs wordt de hele groep dan Airbus.

Volgens de vaknieuwsbrief AeroDefenseNews zou de topman van Cassidian, Bernhard Gerwert, de baas worden van de defensiepoot. 'Het wordt in elk geval geen Fransman', benadrukte een van de bronnen. De twee andere divisies worden immers al door Fransen geleid.

EADS ontstond in 2000 uit de fusie van Franse, Duitse en Spaanse industriële bedrijven. De vliegtuigbouw staat voor het grootste deel van de omzet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud