Omzet Brussels Airport stagneert

Brussels Airport, de exploitant van de nationale luchthaven in Zaventem, zag zijn rendabiliteit het voorbije jaar licht stijgen door een strikte kostenbeheersing.

Brussels Airport boekte het voorbije jaar 367 miljoen euro ontvangsten, 0,4 procent meer dan in 2009. Nochtans steeg de trafiek met 1,1 procent.

Dat de inkomsten die trend niet volgden, is het gevolg van een negatieve indexatie in april waardoor de tarieven voor de luchtvaartmaatschappijen daalden. De sterk gestegen ontvangsten uit de winkels (+3,8%) en de parkings (+4,7%) konden dat slechts gedeeltelijk goedmaken.

Maar zowel de personeels- als de onderhoudskosten hield Brussels Airport sterk onder controle, waardoor de globale operationele uitgaven met 0,9 procent daalden.

Het gevolg daarvan is dat de ebitda of bedrijfskasstroom voor uitzonderlijke items met 1,4 procent steeg tot 206 miljoen euro. Inclusief exceptionele items ging de kasstroom 6,7 procent hoger tot 204 miljoen.Volgens Brussels Airport had de onderbreking van het luchtverkeer in april als gevolg van de vulkanische aswolk een negatieve impact van 7,5 miljoen euro op de winstcijfers.

In het vierde kwartaal realiseerde Brussels Airport 4,5 procent meer inkomsten, de ebitda steeg met 20,4% tot 48,6 miljoen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud