WFS in pole voor overname Aviapartner

(foto: Photo News)

De afhandelingsgroep WFS, zelf in handen van een Franse private-equityspeler, is in gevorderde gesprekken voor de overname van zijn Belgische sectorgenoot Aviapartner. 

De kans op een akkoord is sterk gestegen nadat het Hof van Beroep een vonnis bevestigde waardoor Aviapartner zeker tot volgend jaar bagage, passagiers en vracht mag afhandelen op Brussels Airport.

Aviapartner blijft ook zoeken naar een lokale investeerder om de groep Belgisch te verankeren, maar de slaagkansen van dat scenario zijn stevig geslonken.

Aviapartner heeft nood aan vers geld omdat zijn bankiers en zijn referentieaandeelhouder 3i niet meer bereid zijn met extra middelen over de brug te komen. Die vijf banken en het Britse private-equitybedrijf stemden in 2009 met een forse schuldenherschikking waardoor Aviapartner alsnog kon gered worden.

Het verlies van de tender in juni 2011 voor een nieuwe afhandelingslicentie op Zaventem, leek de genadeslag. Maar de rechter heeft nu bevestigd dat die procedure niet correct is verlopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content