AG Real Estate stapt nu ook in rusthuizen

Serge Fautré, ceo AG Real Estate Foto: Dieter Telemans ©Dieter Telemans

AG Real Estate, de vastgoedtak van verzekeraar AG Insurance en de grootste vastgoedspeler op de Belgische markt, doet een eerste investering in de rusthuizenmarkt. Het neemt het vastgoed van vier rusthuizen over van rusthuisuitbater Vulpia voor een bedrag van 60 miljoen euro. De aankoop past in de verdere diversificatie van de portefeuille van AG Real Estate.

AG Real Estate wil verder blijven groeien in vastgoed. Jaarlijks krijgt het zo’n 300 miljoen euro extra middelen van AG Insurance om te beleggen in vastgoed. Het wil minder afhankelijk worden van de kantoormarkt.

Bij het uitzetten van de groeistrategie van AG Real Estate werd in 2011 beslist om de vastgoedportefeuille verder te diversifiëren en de mogelijkheid te onderzoeken om te investeren in de zorgsector. AG Real Estate wil ook internationaal diversifiëren. Frankrijk is daarbij de eerste prioriteit.

De eerste aankoop betreft 3 bestaande rusthuizen en 1 project in opbouw en vertegenwoordigt een investeringswaarde van +/- 60 miljoen euro

De rusthuizen reeds in exploitatie zijn De Veldekens met 165 bedden in Berchem, Aan de Beverdijk met 90 bedden in Hamont-Achel en Vroonstalle met 108 bedden in Wondelgem. Voor deze laatste residentie staat een uitbreiding met 35 bedden op stapel.

Een vierde project betreft de herontwikkeling van de vroegere kantoren van Franki in Luik naar een residentie met 129 erkende rusthuisbedden en 20 serviceflats. Opening is voorzien eind 2013.

Vulpia is een privatieve operator van zorgvastgoed, in 1996 opgestart door Luc Van Moerzeke. De groep telt intussen 19 rusthuizen, met momenteel het zwaartepunt in Vlaanderen. Deze operatie laat Vulpia toe om verder te groeien in deze sterk consoliderende markt.

Serge Fautré, sinds mei de nieuwe ceo van AG Real Estate, heeft veel ervaring met de markt van de rusthuizen en is een sterke believer van het product. Als ceo van Cofinimmo maakte hij de grootste Belgische bevak tot een van de grootste beleggers in rusthuisvastgoed. Cofinimmo  is vandaag voor een derde van de totale portefeuille of 1.80 miljon euro belegd in rusthuisvastgoed.

AG Real Estate heeft een portefeuille onder beheer voor eigen rekening en voor rekening van derden van ongeveer 5,5 miljard euro.Het stelt ruim 200 medewerkers tewerk met uiteenlopende profielen en vaardigheden. Bijna 2.000 personen zijn tewerkgesteld in het beheer van openbare parkeergarages in negen Europese landen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content