'Mr Cofinimmo' trekt naar AG Real Estate

Serge Fautré, tien jaar lang CEO bij Cofinimmo en de architect van de strategische ommezwaai bij de grootste vastgoedbevak, stapt op. Hij trekt naar AG Real Estate, de grootste Belgische vastgoedspeler waar CEO Alain Devos vertrekt.

AG Real Estate is een volle dochter van AG Insurance, op zijn beurt een dochter van Ageas. AG Real Estate heeft 5,5 miljard euro vastgoed onder beheer, voor eigen rekening (zo'n 3 miljard euro) en voor rekening van derden.

Samen met AXA is het de grootste speler in België. De vastgoedgroep heeft met dochter Interparking ook parkings in 9 Europese landen en doet aan projectontwikkeling.

De naam van Fautré circuleerde al langer voor de functie bij AG Real Estate. Fautré was sinds 2002 CEO van Cofinimmo. Hij is daarmee na GBL-CEO Albert Frère, Telenet-CEO Duco Sickinghe en AvH-CEO Luc Bertrand en zijn aartsrivaal - Befimmo-CEO Benoit De Blieck - de langstdienende topman van alle Bel20-bedrijven. Weinig Belgische bedrijven worden zo vereenzelvigd met hun topman als de grootste bevak van België.

In het persbericht wordt Fautré bedankt voor de diversificatiestrategie van de groep. Van een pure kantoorspeler werd Cofinimmo actief in rusthuizen, café's en publiek-private projecten. Onder Fautré werd Cofinimmo ook in Frankrijk actief, eveneens in het segment van de rust- en zorginstellingen.

Het zal voor Cofinimmo niet makkelijk worden snel een CEO met gelijkaardige kwaliteiten en ervaring te vinden

Jean-Marie Caucheteux

Bank Degroof

Vandaag is de vastgoedportefeuille van Cofinimmo 3,2 miljard euro waard, eind 2011 maakten kantoren - een markt die kwakkelt - dankzij de diversificatiestrategie van Fautré minder dan de helft van de portefeuille uit.

Opvolger

Het leverde de groep over 2011 een netto courante winst (zonder meerwaarden op portefeuille) op van 104 miljoen euro. De beurswaarde van de Bel20'er bedraagt 1,54 miljard euro.

'De Raad van Bestuur heeft alle overgangsmaatregelen getroffen en zal erop toezien dat de opvolging zo snel mogelijk plaatsvindt.' Wie die opvolger is, wordt niet bekendgemaakt.

Het belooft geen makkelijke zoektocht te worden. 'Op dit ogenblik is het moeilijk te geloven dat Cofinimmo snel een CEO met dezelfde kwaliteiten en ervaring kan vinden', stelt Degroof-analist Jean-Marie Caucheteux.

Voor zijn job bij Cofinimmo werkte Fautré in de banksector bij de groepen Schroders, Citibank en JP Morgan. In de industriële sector werkte hij voor Glaverbel en Belgacom.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content