Groot Australisch contract voor Jan De Nul

De sleephopperzuiger Jan De Nul - Foto Jan De Nul ©Foto Jan De Nul

De Belgische baggergroep Jan De Nul heeft een groot contract in de wacht gesleept voor een baggerwerk in Brisbane, Australië. Het contract heeft een waarde van 470 miljoen dollar.

Jan De Nul gaat in Brisbane baggerwerken uitvoeren en land opspuiten voor de uitbouw van de luchthaven van Brisbane, Brisbane Airport. De werken starten over enkele weken.

De Belgische baggeraar moet een volume van 13 miljoen m3 baggeren en zal daarvoor de sleephopperzuiger Charles Darwin inzetten, laat het bedrijf weten. Het gebaggerde zand wordt vervolgens gebruikt voor de aanleg van een tweede landingsbaan op Brisbane Airport. Het Brisbane-contract was de afgelopen twee jaar al verschillende keren uitgesteld.

Jan De Nul behoort samen met het Belgische DEME en de twee Nederlanders, Boskalis en Van Oord, tot de grootste baggeraars ter wereld. Ook DEME sleepte de afgelopen jaren belangrijke contracten in de wacht in Australië.

Het orderboek van Jan De Nul bedraagt 3,3 miljard euro. De groep uit Hofstade boekte vorig jaar een omzet van 2,1 miljard en een operationele cashflow van 510 miljoen euro. Netto werd 116 miljoen euro winst geboekt. De groep stelt bijna 6.000 mensen te werk en is daarmee een van de grootste privé-werkgevers van het land.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content