Pierre Alain De Smedt nieuwe voorzitter VBO

Pierre-Alain De Smedt

Pierre Alain De Smedt, huidig voorzitter van de autosectorfederatie Febiac, wordt de nieuwe voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen en is ons bevestigd bij Febiac. Intussen heeft de raad van bestuur van het VBO de aanstelling bevestigd.

De Smedt (66) zal huidig voorzitter Thomas Leysen opvolgen. Leysen wordt vanaf 1 oktober de nieuwe voorzitter van KBC, ter vervanging van Jan Huyghebaert. Het mandaat van Thomas Leysen als voorzitter van het VBO loopt af in april van dit jaar.

Pierre Alain De Smedt is al vice-voorzitter van het VBO, naast Pierre-Olivier Beckers (Delhaize) en Michèle Sioen (Sioen Industries). De Smedt is een voormalig topmanager uit de auto-industrie. Hij is sinds maart 2006 voorzitter van Febiac en heeft een indrukwekkende internationale carrière achter zich. Zijn bekendste functie was die van operationeel directeur van de Franse autogroep Renault. Hij was een van de weinige Belgen die het internationaal zo ver schopte in de auto-industrie, als tweede man onder voormalig Renault-voorzitter Louis Schweitzer. Voordien leidde hij ook de Belgische autofabriek van het Duitse Volkswagen in Vorst.

Verschillende bedrijven waarderen hem om die ervaring. Zo is De Smedt onder meer bestuurder bij Belgacom, de Antwerpse auto-invoerder Alcopa en de Nationale Portefeuillemaatschappij. Bij Deceuninck, producent van pvc-raamprofielen, zit hij de raad van bestuur voor.

De Smedt is geboren in Elsene en studeerde af als handelsingenieur en licentiaat in de handels- en financiële wetenschappen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content