Advertentie

Vande Lanotte ontmaskert CD&V en PS

CD&V-voorzitter Wouter Beke

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (sp.a) heeft CD&V en de PS ontmaskerd. Zij lagen aan de basis van de eerste lekken die dinsdag in verschillende media opdoken.

Om lekken te vermijden had de bemiddelaar naar eigen zeggen verschillende versies van zijn nota overhandigd aan de zeven partijen. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn, ook al zijn de verschillen beperkt.

Het verschil zat in het bedrag dat Brussel krijgt ter compensatie van de talrijke pendelaars en internationale ambtenaren die er wel werken maar er geen belastingen betalen.

Beke

CD&V kreeg een nota met daarin het bedrag van 372 miljoen euro, de PS met 374 miljoen. Het waren die twee bedragen die dinsdag in de media circuleerden.

CD&V-voorzitter Wouter Beke werd met de vinger gewezen, omdat het de CD&V-nota was die als eerste gelekt werd. Hij zat er dan ook mee verveeld. Bij de verspreiding van de tekst had de partij aangedrongen op ‘absolute discretie’.

De overige partijen waren ‘not amused’ dat andere betrokkenen de documenten zomaar aan journalisten hadden overhandigd. En dat ondanks de uitdrukkelijke vraag om dat niet te doen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud