Kadhafi bedreigt Europa

Moammar al-Kadhafi dreigde er vrijdag mee dat hij honderden landgenoten zou uitsturen om aanvallen uit te voeren op Europese bodem. De Libische leider wil bombardement van de NAVO op zijn land wreken.

'Honderden Libiërs zullen martelaren zijn in Europa. Ik heb het jullie al gezegd: oog om oog, tand om tand', sprak Kadhafi wraakzuchtig in een televisietoespraak. 50.000 mensen volgden zijn toespraak in Sebha, en stad ongeveer 800 kilometer te nzuiden van de hoogdstad Tripoli. 'We willen de Europeanen de kans geven om tot rede te komen.'

'Jullie zullen het zich beklagen. Deze oorlog zal zich verplaatsen naar Europa', ging hij verder. Kadhafi liet zelfs weten waar hij zou toeslaan: op de Canarische Eilanden, het zuiden van Spanje, Sicilië en andere eilandjes in de Mediterraanse zee.

'Ons volk heeft geen problemen, die koloniale verdrukkers wel. Ze willen hun hand leggen op onze olie. Ze zijn jaloers omdat God ons die olie heeft geschonken. We zullen vechten tot het einde', klonk het onverschrokken.

Het is niet de eerste keer dat Kadhafi ermee dreigt de oorlog naar Europa te brengen.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content